Hulp bij onderzoek

Heeft u hulp nodig bij uw genealogisch onderzoek? Omdat u geen tijd heeft zelf op onderzoek uit te gaan? Omdat u vastgelopen bent bij uw onderzoek? Of omdat u niet weet waar te zoeken?

 

Wellicht kan de Historische Vereniging Raalte en Omstreken u behulpzaam zijn. In de loop van de jaren is er veel kennis verzameld waaruit geput kan worden. Er is ook veel ervaring bij het zoeken in zowel het eigen materiaal van de vereniging als in de archieven van de gemeente Raalte en bij het Historisch Centrum Overijssel.

 

Als u dat wilt kan de vereniging gericht voor u op zoek gaan. U kunt een verzoekje richten aan het secretariaat van de vereniging (Klik hier voor een reactieformulier). Omschrijft u dan zo concreet mogelijk wat u zoekt, bijvoorbeeld een akte van de burgerlijke stand of een inschrijving in het doop- of trouwregister. Eventueel verstrekken wij u een digitale kopie.

 

Als tegemoetkoming vragen wij een bescheiden bijdrage voor de verenigingskas. Aarzel niet en maak gebruik van de kennis en ervaring van de historische vereniging.