Nieuws

Mooie bijdrage uir Rabo club actie
Maar liefst 880 euro mocht de vereniging ontvangen als bijdrage uit de Rabo club actie van 2023. Een mooi bedrag waar we leuke dingen mee kunnen doen.
Iedereen die zijn of haar stem heeft uitgebracht op onze verenigingen zo gezorgd heeft voor dee bijdrage: Hartelijk dank!. 
 
Onderwijshistorie van Heeten te boek gesteld
Vrijdag 23 juni presenteerde onze Werkgroep Historische Heeten het boekwerk getiteld : "Heetens Onderwijshistorie". Daarin beschrijft de auteur Mai van Gaal de geschiedenis van het onderwijs in Heeten gedurende 333 jaar. In de marke Heeten gaf in 1690 een "onderwijzer" les aan een aantal kinderen uit de marke. Later besloot de marke een schooltje te bouwen. Van Gaal, die zelf ruime ervaring in het onderwijs heeft, beschrijft de ontwikkeling van het schoolgebeuren, van de openbare dorspschool, de Poggebeltschool, de school in Nieuwe Heeten en de fusie van de beide scholen in Heeten. Veel foto's maken het een prettig lees- en kijkboek.
 
Vereniging verwerft uniek aquarel
De vereniging heeft onlangs een uniek aquarel verworven. Het betreft een door P. Visser rond 1850 vervaardigd kunstwerk met een afbeelding van Raalte, gezien vanaf de Zwolsestraat. De vereniging kon het werk aankopen uit de collectie van wijlen Herman Hannink. Een afbeelding ervan sierde het omslag van het in 1975 door Hannink geschreven boekwerk "Raalte rond de oude Plaskerk".